Opskrifter

Risalamande

Torsdag, 24. december 2015af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Til en rigtig juleaften hører selvfølgelig risalamande. Her får du en klassisk opskrift på risalamande med kirsebærsovs.

Opskriften på risalamande er til 4 pers. Bliver I flere til juleaften ganges opskriften blot op, så det passer til antallet af gæster.

Det skal du bruge til risalamande

½ dl vand
60 g grødris
1 vaniljestang
5 dl sødmælk
1 spsk. sukker
50 g hakkede smuttede
mandler (+ 1 hel smuttet mandel)
2 dl piskefløde
250 g kirsebær
75 g sukker
½ vaniljestang
1 dl vand
1 spsk. majsstivelse
½ dl kirsebærvin

Fik du lavet for meget risengrød til risalamande? Så kan du lave lækre klatkager af resten

Sådan laver du risalamande

Kog vandet op i en tykbundet gryde, tilsæt risene og lad dem koge under låg i 2 min.
Flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med mælken.
Kog mælken op under omrøring, læg låg på og lad grøden småkoge ved svag varme i 30 min., rør et par gange under kogningen.
Rør sukkeret i og lad grøden afkøle.
Fjern vaniljestangen og rør mandlerne i grøden.
Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i.

Kirsebærsovs:

Halvér kirsebærrene, fjern stenene og kog sukker, flækket vaniljestang og vand, til sukkeret er opløst.
Rør kirsebærrene i sukkerlagen, giv det et opkog og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt vand.
Rør kirsebærvinen i, lun sovsen og servér med den kolde risalamande.

Se også: Video: Sådan laver du risengrød