Katrineblommekage
(4 pers.)
20 min. + 45 min. i ovnen
500 g blommer
100 g sukker
1 dl vand
75 g smuttede mandler
2-3 æg
50 g sukker
1 vaniljestang
2½ dl piskefløde
Tilbehør
Cremefraiche eller vaniljeis
Halvér og udsten blommerne. Kog dem i vand og sukker i 2 min. Læg blommerne, med ganske lidt af lagen, i et smurt, ildfast fad. Hak mandlerne. Pisk æg og sukker luftigt. Bring fløde, vaniljekorn og den flækkede vaniljestang i kog. Legér æggemassen med fløden, der hældes gennem en sigte. Hæld cremen over blommerne og drys med mandlerne. Bag kagen ved 170° i 45 min. Afkøl og server med is eller cremefraiche.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Flere opskrifter med blommer...
Blomme-karamelkage
Cupcakes med blomme og blomster
Blomme-valnøddemarmelade
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)