Opskrifter

Saftige sliders med surt og stærkt

Søndag, 22. maj 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Sliders er det nye! Faktisk er det bare burgere i miniudgave, men fordi de er små, er de både perfekte som appetizer eller hovedret. Serverer du dem som hovedret, skal du regne med tre sliders pr. person. Prøv denne opskrift med oksekød, ost og salat eller brug dine yndlings ingredienser.
(4 pers.)

Det skal du bruge til saftige sliders med surt og sødt:

Sliders med pulled pork eller skinke? Find inspiration til andre sliders her

2 spsk. rødvinseddike

2 tsk. rørsukker ½ rødløg 3 spsk. mayonnaise 2 tsk. dijonsennep ¼ syltet agurk 1 spsk. ketchup 500 g hakket oksekød ½ rødløg 1 tsk. Worcestersauce ½ tsk. salt 1 nip chiliflager 8 miniburgerboller med sesam 8 skiver emmentalerost 2 modne tomater 2 store, syltede agurker 4 icebergblade

Sådan laver du saftige sliders

Rør sukker og eddike sammen. Pil og skær løget i fine både. Læg dem i sukkerlagen og lad dem trække mindst 1 time. Rør mayonnaise med sennep, finthakket agurk og ketchup. Smag til med salt og peber. Bland kødet med fintrevet rødløg, Worcestersauce, salt og chiliflager. Form 8 små bøffer og steg dem ca. 4 min. på hver side. Læg dem i et ovnfast fad, læg osten over og sæt det i ovnen ved 200º i 5 min., til osten er smeltet. Skær tomater og agurker i skiver. Skyl og tør salaten. Flæk bollerne og rist dem i ovnen. Smør underdelen med dressingen og læg salatblade og tomatskiver på. Læg bøffen på, top med syltede rødløg og skivede agurker. Læg låg på og servér straks. Til sliders hører selvfølgelig fritter. Prøv derfor denne opskrift på fritter og bearnaise