Opskrifter
Sprøde fiskefrikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat
Fredag, 15. juli 2016Opdateret 10 timer sidenaf Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Disse lækre fiskefrikadeller er serveret med en hjemmelavet kartoffelsalat toppet med ærter og purløg. Velbekomme!

45 min
4 personer
Fiskefrikadeller
500-700 g frisk lyssej- el. torskefilet
2 æg
½ dl piskefløde
1 tsk. salt
½ tsk. peber
½ sommerløg
3-4 spsk. smør
Kartoffelsalat
400 g kartofler
1 dl cremefraiche 38%
1 tsk. karry
Salt og peber
1 bdt. purløg
200 g ærter til at bælge
5 cornichoner
Fremgangsmåde
- Hak fisken i en blender eller foodprocessor.
- Rør farsen godt sammen med æg, piskefløde, krydderier og fintrevet løg og lad den stå køligt 30 min.
- Smelt smørret på en pande og form skestore frikadeller og steg dem ca. 15 min. med 2-3 vendinger undervejs, til de er gyldne og gennemstegte.
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Mos dem let med hånden, så de brydes.
- Rør cremefraiche med karry, salt, peber og hakket purløg.
- Bland kartoflerne med cremen, drys med ærter, purløg og grofthakkede cornichoner.

Hovedretter
Fiske- og skaldyrsspyd med grøn kartoffelsalat

Sund mad
Thai inspirerede fiskefrikadeller med koriander