Opskrifter
Kanelsnurrer med marcipan og æble
Tirsdag, 8. november 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Bløde kanelsnurrer er noget af det bedste der findes! Denne udgave er lidt ud over det sædvanlige, da der både indgår marcipan og æbler i remoncen.
Opskriften giver ca. 12 stk.
50 min
12 personer
Dej
25 g gær
3 dl vand
1 æg
50 g sukker
1 tsk. salt
50 g smør
2 tsk. stødt kardemomme
500-600 g hvedemel
Fyld
100 g marcipan
150 g brun farin
100 g smør
2 spsk. stødt kanel
2 æbler
Æg til pensling
Flormelis til drys
Sådan laver du kanelsnurrer med æble
- Rør gæren ud i vandet, tilsæt æg, sukker, salt, smør og kardemomme.
- Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt, til dejen slipper skålen. Ælt grundigt i 5 min. Lad dejen hvile i 30 min.
- Riv marcipanen og rør den med farin, smør og kanel. Skyl og udkern æblerne, skær dem i meget små tern og rør dem i fyldet.
- Rul dejen ud til en rektangel. Smør fyldet på dejen. Fold en tredjedel af dejen ind over fyldet og gentag på den modsatte side.
- Skær stangen i 2 cm brede stykker, træk stykkerne længere og sno dem og luk dem til ringe.
- Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hæve 30 min.
- Pensl med æg og bag dem ved 210º i 20 min. Drys med flormelis.