Opskrifter

Tærte med gulerødder og grønkål

Søndag, 20. november 2016af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Er du løbet tør for ideer til aftensmaden? Så er tærte et oplagt valg, du kan nemlig bruge resterne fra køleskabet. Denne lækre tærte er bl.a. med gulerødder, fetaost og grønkål.
(4 pers.)

Det skal du bruge til tærte og æblesalat:

Bund: 125 g hvedemel 75 g grahamsmel ½ tsk. salt 75 g smør + lidt til formen 6-8 spsk. koldt vand Fyld: 500 g gulerødder 1 løg 2 spsk. smør 200 g grønkål 2 dl cremefraiche 2 æg 1 tsk. tørret timian Peber 100 g fetaost i blok Æblesalat: 4 søde æbler 1 rødløg 1 bdt. persille 2 spsk. olivenolie 2 spsk. æble­eddike Salt og peber Prøv også: Spinat-skinke tærte

Sådan laver du tærten og æblesalaten

Bund: Bland de to slags mel og saltet. Smuldr smørret i melet. Tilsæt vand, til dejen hænger sammen. Rul den ud og kom den i en stor, smurt tærteform. Prik bunden med en gaffel og bag den i ovnen ved 180° i 15 min. Fyld: Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Hak løget. Svits gulerødder og løg i smør, til de er gyldenbrune. Skyl kålen, rib den og hak den groft. Bland den med gulerødder og løg. Pisk cremefraiche, æg, timian og peber sammen i en skål. Riv fetaosten og rør den i æggemassen. Fordel gulerødder og grønkål i tærtebunden og fordel æggemassen ovenpå. Bag tærten i ca. 20 min. ved 180°, til den er fast. Æblesalat: Skær æblerne i både og løget i skiver. Hak persillen. Rør olie og eddike sammen. Vend æbler, løg og persille sammen og vend det med dressingen. Smag til med salt og peber. Servér tærten med æblesalat. Tag også et kig i galleriet nedenunder, hvor du finder en masse skønne desserttærter
Skønne desserttærter