(4 pers.)
30 min. + 35 min. i ovn
Dej
2 dl hvedemel
1 dl fuldkornsmel
30 g smør
Koldt vand
Fyld
300 g hel spinat
200 g ricotta-ost eller hytteost
3 æg
Salt og peber
6 skiver lufttørret skinke
Tilbehør
Tomatsalat
Kom de to slags mel i en foodprocessor, hak med smør og saml med koldt vand. Rul ud og kom i en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter og forbag med alufolie langs kanten ved 200° i 10 min.
Damp spinat og dræn for væde. Bland med ricotta, æg, salt og peber. Rul skinkeskiverne sammen op og læg dem på den forbagte tærte. Hæld spinatmassen ved. Bag i ovnen ved 190-200° i ca. 30-35 min. til massen er fast. Server med tomatsalat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
DAMP DINE RÅVARER
Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Grønsagstærte med nødder og grove tomatbrød
Fillotærter med artiskok, feta og oliven
Pikanttærte med skinke og champignon
Find mange flere tærter her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)