Opskrifter

Kålsalat med and og tørret frugt

Tirsdag, 13. december 2016af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
En fyldig og smagfuld kålsalat til dagene mellem julefrokosterne, hvor aftensmaden gerne må være lidt lettere.
(4 pers.)

Kålsalat med and og tørret frugt:

1 romainesalat ½ rød spidskål 75 g tørrede abrikoser 1 ubehandlet appelsin 1 spsk. vineddike 3 spsk. olivenolie Salt og peber 2 andebryster 25 g tørrede tranebær 50 g valnødder Prøv også: Kålsalat med æble Tilbehør: Kogt perlebyg el. bulgur

Sådan laver du kålsalaten

Bryd salaten i grove stykker. Snit kålen fint og bland den med salaten. Skær hver abrikos i 3-4 skiver. Bland saft og fintrevet skal fra appelsinen med vineddike, olie, salt og peber. Skær skindet af andebrysterne og skær det i tynde strimler. Steg det på en tør pande, til skindet bliver brunt og sprødt som en slags ”andeflæskesvær”. Læg skindstrimlerne på et stykke køkkenrulle og drys med lidt salt. Skær andekødet i små tern og steg dem i fedtet på panden, til de er brune på alle sider, men stadig rosa i midten. Krydr med salt og peber. Drys andekød og -skind over salaten. Fordel tranebær, valnødder og dressing herover. Prøv også: Kalkunbryst med waldorfsalat