Opskrifter

Cheesecake med rabarber

Onsdag, 17. maj 2017af opskrift: Christine Bille Nielsen og All Over Foto: Carina Krüger opskrift: Christine Bille Nielsen og All Over Foto: Carina Krüger
En god klassisk cheesecake med kiksebund, en blød creme og en snert af lakrids og kanel
(10 stk.)

Det skal du bruge til cheesecake med rabarber:

Bund: 150 g digestive 75 g smør 1-2 tsk. lakridspulver el. stødt kanel Creme: 300 g rabarber 100 g sukker + 2 spsk. 600 g flødeost 2 tsk. vaniljesukker 2½ dl piskefløde 50 g majsstivelse 3 æg Er du vild med cheesecake? Så kig med her hvor du finder 8 lækre af slagsen

Sådan laver du kagen

Bund: Tænd ovnen til 175º. Bræk kiksen i stykker og findel dem i en foodprocessor eller minihakker. Smelt smørret og blend det sammen med kiksene. Smag blandingen til med lakrids eller kanel. Tryk dejen ud i bunden af en springform på ca. 22 cm i diamter, dejen skal gå lidt op af kanterne. Bag bunden i 10 min. Hvis kanten er sunket sammen i siderne, kan den hjælpes lidt op med en ske, mens den er varm. Creme: Rens rabarberne og skær dem i ca. 2 cm store stykker. Bland dem med 2 spsk. sukker. Pisk flødeosten med sukker og vaniljesukker med en elpisker. Pisk fløden i osten lidt ad gangen og pisk til en jævn og luftig masse. Tilsæt majsstivelse og æg og pisk det hele godt sammen. Bland rabarberne i cremen og hæld den i springformen. Bag kagen nederst i ovnen i 40 min. ved 175º. Sluk for ovnen og lad kagen stå i den varme ovn endnu 10 min. eller, til cremen er fast. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af, først på køkkenbordet, siden mindst 5 timer i køleskabet. Først da kan ringen forsigtigt fjernes og kagen skæres i skiver. Prøv også: Rabarberkage med marengs Har du en lille konditor gemt indeni? Så kig med i galleriet og få inspiration til hvordan du laver flotte lagkager
Lav flotte lagkager