Her er en række lækre, danske kvalitetsoste fra mindre mejerier. Alle ostene kan købes i større supermarkeder.
- Mellemlagret Samsø fra Asaa, som er dejlig fast og lidt nøddeagtig i smagen.
- Vesterhavsost fra Thise, en dejlig, god ost, som har fået medaljer, og er lagret i 26 uger i saltholdig havluft ved Bovbjerg.
- Øko Blue fra Thise med cremet og blød konsistens.
- Esrom ost, som er genopstået efter mange års fravær, og formentlig har sin oprindelse på Esrom kloster i 1200-tallet. Den fremstilles stadig efter oprindelig opskrift og er småhullet og blød.
Lækkert juletilbehør til ost
Rødvinsfigner med peber
300 g gode, tørrede figner
2½ dl rødvin
2 spsk. citronsaft
Ca. 1 tsk. groft knust sezchuanpeber el. sort peber
Klip stilken af fignerne, klip dem i strimler og læg dem i blød i rødvinen 6-8 timer. Kog figner og rødvin 20 min. under låg. Miks dem til pure med blenderstav og smag til med peber og citronsaft. Kom fignerne i et glas og stil dem koldt.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter til julebordet her...
Kryddersild i karrysauce
Fyldt ribbenssteg med orangesvesker
Tranebærtærte og marengs
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)