Opskrifter

Ovnstegt flæsk med sennepsdip og æblesalat

Lørdag, 16. december 2017af Christine Bille Nielsen
Flæsk og kartoffelbåde stegt i ovnen med en frisk æble-løgsalat og krydret dip.

Ingredienser til ovnstegt flæsk med sennepsdip og æblesalat

(3 pers.)

500 g flæsk i skiver
Salt og peber
800 g kartofler
4 spsk. olivenolie
1 dl mayonnaise
1 dl cremefraiche
1 spsk. stærk grov sennep
2 æbler
1 rødløg
1 potte brøndkarse
2 spsk. æbleeddike

Alternativ til ovnstegt flæsk med sennepsdip og æblesalat: Æbleflæsk

Fremgangsmåde

Læg flæsket på en rist, der er anbragt over en bradepande med bagepapir i bunden. Steg det i ovnen ved 190° i 20 min., vend det og steg det i endnu 10 min., til det er gyldenbrunt og sprødt på begge sider. Krydr med salt og peber.
Skær kartoflerne i både og læg dem på en plade med bagepapir. Vend dem med 2 spsk. olie og bag dem i ovnen ved 190° i 30 min., til de er lysebrune og møre. Drys med salt.
Rør mayonnaisen med cremefraiche og smag til med sennep, salt og peber. Skær æbler og løg i skiver og vend disse med klippet brøndkarse, 2 spsk. olie og eddike. Smag salaten til med salt og peber. Servér flæsk og kartofler med sennepsdip og æblesalat.