Sprød aspargestærte
(4 pers.)
1 plade færdig butterdej på 250 g
Fyld
250-300 g grønne asparges
2 æg
1¾ dl cremefraiche 18%
50 g revet granaost
Salt og peber
Rul butterdejen lidt tyndere med kagerullen. Beklæd en tærteform på 24 cm med dejen, lad den hænge lidt ud over kanten. Lad dejen hvile koldt, mens fyldet laves.
Fyld: Bræk de træede ender af aspargesene og kog dem ca. 5 min. i letsaltet vand. Pisk æg, cremefraiche, ost samt lidt salt og peber sammen i en skål. Tænd ovnen på 200°.
Læg et stykke bagepapir i tærtebunden og fyld et lag tørrede bønner eller ærter i (de kan genbruges til bagning en anden gang). Sæt tærtebunden i ovnen på midterrillen 15 min. Tag tærtebunden ud og fjern fyldet. Fordel afdryppede asparges i bunden.
Hæld æggeblandingen over og sæt atter tærten i ovnen ca. 20 min. ved 200°, til overfladen er ganske let gylden. Server tærten lun og nybagt.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere tærter her...
Janssonstærte
Kryddertærte med
spinatsalat og skal-
dyr
Porretærte med ri-
cotta
FLOT FRANSK SKÅL
Sød lille skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find mange flere tærter her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)