Janssonstærte
(6 pers.)
1 rulle færdig tærtedej 250 g
Eller lav selv tærtedejen
175 g mel
100 g smør
2 spsk. koldt vand
Fyld
300 g kogte kartofler
2 løg
15 g smør
1 dåse ansjosfileter (125 g)
3 æg
1 dl piskefløde
1½ dl mælk
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
1 dl revet ost
1 dl snittet purløg
Dej: Smuldr mel og smør og saml det med vandet. Tryk dejen ud i en tærteform på ca. 24 cm og sæt den i køleskab ½-1 time.
Fyld: Skær kartoflerne i skiver. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Svits dem møre på panden i smør. Fordel kartofler og løg i tærtebunden og læg ansjosfileterne på.
Pisk æg, fløde, mælk, salt og peber sammen med ost og purløg (gem lidt til pynt). Hæld blandingen over fyldet. Bag tærten på midterrillen ca. 40 min. ved 225°.
Pynt med purløg og spis tærten lun med salat til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere tærter her...
Sprød aspargestærte
Kryddertærte med
spinatsalat og skal-
dyr
Frokosttærte med
torsk og bønner
FLOT FRANSK SKÅL
Sød lille skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find mange flere tærter her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)