Græskar-gulerodssuppe med bacon
(4 pers.)
70 g mager bacon i skiver
½ butternut-squash
3 gulerødder
2 fed hvidløg
1 spsk. flydende honning
3 rosmarinkviste
7 dl hønsebouillon
2 dl hvidvin
1 dl piskefløde
Salt og peber
25 g ristede pinjekerner
Tilbehør
Groft brød
Steg baconen i ovnen ved 200° i 5-10 min., til den er sprød, og afkøl den på fedtsugende papir. Tag kødet ud af squashen og skær det i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Læg squash, gulerødder og hakket hvidløg i en bradepande og vend med honning og rosmarin. Sæt fadet i ovnen ved 200° i 20 min. Blend grønsagerne med vin, lidt af bouillonen og fløde og hæld det i en gryde sammen med resten af bouillonen. Smag til med salt og peber. Bring til kogepunktet og server med ristet bacon og pinjekerner. Server med groft brød til.
Tip: Hvis du ikke kan få butternut-squash, kan du bruge gule courgetter.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Tomatsuppe
Minestrone med hvide bønner
Masser af godt brød til suppen. Vælg din favorit-opskrift her...