Lun bønnesalat
(4 pers.)
100 g haricots verts
150 g sukkerærter
150 g snittebønner (lange og brede)
1 lille rødløg
2 spsk. olivenolie
½ usprøjtet citron
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
½ dl græskarkerner
Skyl og nip bønner og ærter. Skær de brede bønner i mindre stykker. Pil og hak løget.
TIP
Grønne bønner indeholder små mængder lektiner, der kan give lidt maveproblemer, og de bør derfor ikke spises rå. En kortvarig kogning eller svitsning er tilstrækkelig til at uskadeliggøre lektinerne.
Svits haricots verts i ca. 4 min. i olien på en pande. Kom resten af bønnerne og ærterne i og svits 3-4 min. Tilsæt citronskal, -saft, salt, peber og græskarkerner og vend det rundt.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Rejesalat med spidskål og fennikel
Myntesalat med pærer
Grøn salat med bønner og valnødder
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)