Opskrifter
Benløse fugle: Den klassiske opskrift med fersk spæk
Lørdag, 31. august 2013Opdateret I gåraf Anne Skovgaard-Petersen. Foto: Carina Krüger
Der findes flere variationer af benløse fugle. Det kan være med fersk spæk, røget bacon, med løg, persille eller med kødfars. Du kan frit variere.

1 t og 15 min
4 personer
Benløse fugle
8 tynde skiver skært kalvekød a ca. 75 g
100 g fersk spæk eller bacon
1 mellemstort løg
2 spsk. mel
20 g smør
2 dl bouillon eller vand
1 laurbærblad
Salt og peber
1 dl fløde
Evt. lidt saucejævner
Tilbehør
Små kartofler og små udhulede tomater med ærter.
Fremgangsmåde
- Bank kødskiverne let og drys dem med salt og peber.
- Skær spæk eller bacon i lillefingertykke strimler, pil og hak løget fint.
- Læg en spækstrimmel og lidt løg på hver kødskive og drys med lidt salt og peber.
- Rul skiverne sammen om spækket, bind med bomuldsgarn eller luk med kødnåle.
- Vend rullerne i mel og brun dem i en gryde i smørret.
- Tilsæt bouillon og laurbærblad og lad rullerne snurre møre under låg på ¾-1 time.
- Tag fuglene op og hold dem varme.
- Pisk fløden i skyen og jævn den evt. let, inden den smages til med salt og peber.

Hovedretter
Kalvecuvette med whiskysauce

Hovedretter
Brændende kærlighed med bacon-svampe-topping