Opskrifter
Kalkun i karry
Fredag, 8. december 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Saftigt kalkunkød i en velsmagende karrysauce gør middagen både enkel og virkelig smagfuld. Denne opskrift er beregnet til fire personer.
![](https://imgix.familiejournal.dk/2023-12-04/ng-u4922-01.jpg?auto=format,compress&fit=min&fp-x=0.5&fp-y=0.5&ar=320:180)
45 min
4 personer
Kalkun i karry:
500 g kalkun i strimler
Olivenolie til stegning
1 spsk. karry
1 spsk. grøn karrypasta
1 frisk rød chili
1 bundt forårsløg
2 skalotteløg
2 peberfrugter gerne i forskellige farver
3 gulerødder
¼ blomkål
1½ spsk. konc. tomatpuré
1 dl vand
2 dåser kokosmælk
Evt. 3 tørrede kaffirlimeblade
Salt og peber
Til servering:
Kogte ris eller nudler
Fremgangsmåde:
- Brun kalkunkødet i olie i en stor gryde.
- Tag kødet op.
- Opvarm karry, karrypasta og ca. 1 spsk. olie i gryden. Lad det riste i 1 minut.
- Tilsæt fintsnittet chili og forårsløg, skalotteløg i både, peberfrugter og gulerødder i stave samt blomkålsbuketter. Steg i ca. 5 minutter, så det hele bliver lidt blødt.
- Hæld tomatpuré, vand og kokosmælk i gryden, og læg kalkun og kaffirlimeblade i saucen.
- Lad retten simre i ca. 10 minutter under låg.
- Fisk kaffirlimebladene op, og smag til med salt, peber og evt. mere karry.
- Servér med kogte ris eller nudler.
![Farseret kalkunbryst](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/sd-41053.jpg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.42&fp-y=0.46&ar=4:3)
Hovedretter
Farseret kalkunbryst