Sorgen over vores børn

Lørdag, 14. september 2024
Af Puk Elgård
Foto: Colourbox
En læser kommer med forslag til, hvad Puk Elgård kan gøre med sin søns værelse, efter han er flyttet hjemmefra.
En datter, der er i gang med at flytte hjemmefra.

Kære Puk

Jeg kan godt forstå, du har det hårdt med, at din søn er flyttet, det er jo livets gang, og du må få det bedste ud af det. Du kan lave f.eks. dit eget værelse, hvor du kan trække dig tilbage.

Jeg havde det værre, da min yngste ikke boede hos mig længere – han døde nemlig i en brand på en weekend hos sin far. Det første halve år var jeg ikke på hans værelse, men derefter lavede jeg det om til kontor, hvor jeg sad med mit arbejde og mine minder. Nu er den bolig solgt – og sådan er det.

Tak for en god brevkasse og held og lykke med lige så stille at finde ro i dit liv igen.

B.

Kære, kære B

Sikke en voldsom sorg, du har måttet bære i dit liv. At miste et barn er det værste, der kan overgå os. Tak, fordi du har overskud til at sende mig en hilsen og sætte tingene i perspektiv og samtidig dele den smerte, du skal leve med.

Jeg synes, det lyder så fint, at du fandt styrke til at lave din søns værelse om til et sted, du kunne opholde dig og mindes ham. Jeg håber, du har fået god hjælp til at tackle dit tab, og at du har mennesker omkring dig, der støtter dig, og fortsat taler om den søn, du har mistet.

Som du måske ved, mistede mine forældre en datter, da hun var otte år, og de talte aldrig om hende. I mine øjne var det nærmest en endnu større sorg, at ingen nogensinde nævnte hendes navn.

Jeg håber, du stadig føler, du har ham med dig også det nye sted, hvor du bor. Jeg har næsegrus beundring for, at du stadig lever dit liv og finder din vej og ovenikøbet tænker på andre.

Mange varme hilsner fra Puk