Opskrifter

Kokos-kyllinge-suppe

Tirsdag, 22. april 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Lækker og cremet kokos-kyllinge-suppe med et strejf af asiatisk varme og masser af smag.
25 min
4 personer
Kokos-kyllinge-suppe:
400 g tilberedt kyllinge­brystfilet
5 cm ingefær
2 stilke citrongræs
100 g enokisvampe
100 g østershatte
5 dl hønsebouillon
2 dåser kokosmælk light
6 friske kaffir-limeblade
3 spsk. thai roasted chilipasta (kan købes i asiatiske butikker)
2 spsk. fiskesauce
½ dl limesaft
Til servering:
2 forårsløg
1 håndfuld frisk koriander
1 frisk rød chili

Fremgangsmåde:

  1. Pluk kyllingekødet.
  2. Skær ingefær i skiver.
  3. Skær bund og top af citrongræs, kassér det yderste blad.
  4. Bank dem let med knivskaftet, og del dem på tværs.
  5. Skær bunden af enoki­svampene, og skær østershatte i mundrette stykker.
  6. Bring hønsebouillon, kokosmælk, galanga, citrongræs, svampe, kaffirlimeblade og chilipasta i kog.
  7. Lad det simre i 5 minutter, og smag til med fiskesauce og limesaft.
  8. Vend kyllingekødet i, og varm suppen igennem.

Servering:

  1. Top suppen med forårsløg, koriander og chili.