Opskrifter
Kokos-kyllinge-suppe
Tirsdag, 22. april 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Lækker og cremet kokos-kyllinge-suppe med et strejf af asiatisk varme og masser af smag.

25 min
4 personer
Kokos-kyllinge-suppe:
400 g tilberedt kyllingebrystfilet
5 cm ingefær
2 stilke citrongræs
100 g enokisvampe
100 g østershatte
5 dl hønsebouillon
2 dåser kokosmælk light
6 friske kaffir-limeblade
3 spsk. thai roasted chilipasta (kan købes i asiatiske butikker)
2 spsk. fiskesauce
½ dl limesaft
Til servering:
2 forårsløg
1 håndfuld frisk koriander
1 frisk rød chili
Fremgangsmåde:
- Pluk kyllingekødet.
- Skær ingefær i skiver.
- Skær bund og top af citrongræs, kassér det yderste blad.
- Bank dem let med knivskaftet, og del dem på tværs.
- Skær bunden af enokisvampene, og skær østershatte i mundrette stykker.
- Bring hønsebouillon, kokosmælk, galanga, citrongræs, svampe, kaffirlimeblade og chilipasta i kog.
- Lad det simre i 5 minutter, og smag til med fiskesauce og limesaft.
- Vend kyllingekødet i, og varm suppen igennem.
Servering:
- Top suppen med forårsløg, koriander og chili.