Æblemuffins med streusel

Ingredienser til æblemuffins
(12 stk.)
240 g hvedemel
85 g sukker
1 nip salt
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kardemomme
50 g smør
1 dl kvark eller Skyr
2½ dl yoghurt
2 æbler
Streusel (pynt)
2 spsk. dansk perlesukker
2 spsk. mandelflager eller hakkede valnødder
½-1 tsk. kanel
Fremgangsmåde til æblemuffins
Bland hvedemel, sukker, salt, bagepulver og kardemomme. Smuldr smørret i melet, kom kvark og yoghurt i og rør til en løs dej. Fordel dejen i muffinsformene. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i både. Stik æblebådene ned i dejen og drys med kanel, perlesukker og mandelflager. Bag kagerne midt i ovnen ved 225º i ca. 20 min. Den høje temperatur er nødvendig for at toplaget bliver sprødt. Streusel kan også røres med smør.
Vi elsker muffins!
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.
Se vores muffins her