Tærter til hverdag og fest
Når du bager tærter, er det vigtigt, at tærtebunden er perfekt.
En god tærtebund skal opfylde flere ting. Den skal være sprød, men alligevel fast, og så må den ikke være for tyk. Brug koldt smør og bland dejen til din tærte hurtigt.
I en foodprocessor må dejen ikke mikses for længe, så bliver den sej og mindre sprød, når den bages. Dejen til din tærte kan trykkes ud i formen eller rulles ud og lægges i formen.
Prøv også en af de søde tærter - denne er endda uden sukker
Din tærte skal hvile koldt, mindst 30 min., inden den prikkes med en gaffel og forbages. En dej til tærte kan krydres med sesamfrø, hakkede krydderurter eller revet parmesanost.
Man kan lave en mere mager dej til tærte ved at erstatte halvdelen af smørret med omkring 1 dl kvark, men så bliver den knapt så sprød.
God fornøjelse med alle vores lækre opskrifter på tærte!
Se også...
35 klassiske mormor-retter
Mad med mørbrad
Se de fantastiske tærter i galleriet nedenfor