Små citroncupcakes med chokoladeglaze
Ingredienser til cupcakes med citron og chokoladeglasur
(30 stk.)
120 g mel
150 g sukker
1½ tsk. bagepulver
1 spsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
40 g blødt smør
2 spsk. citronsaft
1 dl mælk
1 æg
Chokolade-glaze
250 g chokolade
2 dl piskefløde
50 g smør
2 spsk. sirup
Kandiseret citronskal el. gul sukker-krymmel til pynt
Vi elsker muffins!
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.Se vores muffins her
Fremgangsmåde til citroncupcakes
Rør mel, sukker, bagepulver, citronskal, smør og citronsaft sammen med en håndmikser. Tilsæt først mælken og derefter ægget, mens der røres, til dejen er glat. Kom dejen i 30, små forme, bag dem ved 190° i 15 min. og lad dem afkøle.
Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Kom fløde, smør og sirup i en gryde og varm op til lige under kogepunktet under omrøring. Pisk flødeblandingen i chokoladen under konstant omrøring, til glasuren er glat. Kom glazen i en sprøjte-pose, fordel den over kagerne og pynt med sukkerkrymmel.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Gulerodscupcakes
Verbenamuffins med chokoladetop
Solskinskager
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)