Pastinaksuppe med karry og mandler
(4 pers.)
2 løg
400 g renset pastinak
1 madæble
1 fed hvidløg
25 g smør
2-2½ tsk. karry
1 l grønsagsbouillon
Citronsaft
Salt og peber
Tabasco
Pynt
4 spsk. mandelflager
Græsk yoghurt
1-2 forårsløg
Pil løgene og skær dem i tern. Skræl pastinakkerne og skær dem i små tern. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i tern. Pil og hak hvidløget. Svits grønsagerne i smørret, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon og lad grønsagerne koge helt møre på 20-25 min. Miks suppen med stavblender eller i foodprocessor. Varm suppen igen og smag til med salt, peber og tabasco.
Rist mandelflagerne gyldne på tør pande eller i mikroovn.
Server suppen med en klat yoghurt, mandler og snittede forårsløg.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Minestrone
Tomat-jordskoksuppe med rejehorn
Se 20 dejlige supper her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)