Opskrifter
Glaseret skinke med ingefær, nelliker og sirup
Mandag, 17. november 2008Opdateret 10. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Til julen, familiemiddagen eller festen. Glaseret skinke er en klassiker. Server skinken med en god grøn salat og kartofler efter eget valg.

3 t og 20 min
8 personer
Glaseret skinke med ingefær
1 skinke m. ben (ca. 3 kg), røget eller rå efter smag og behag
1 stort løg i tynde skiver
5 cm frisk ingefær i tynde skiver
1 lille bdt. frisk timian
5 nelliker
Glasering
2 dl gylden sirup
150 g farin
2,5 cm frisk ingefær i tynde skiver
10-15 nelliker
Fremgangsmåde
- Skær sværen af skinken, men lad et tyndt lag fedt sidde, som du ridser i fine tern.
- Læg skinken i et ovnfast fad og drys med løg, ingefær, timian og nellike, der stikkes i fedtet, over den.
- Fyld op med vand ca. 3 cm højde.
- Pak stegen grundigt ind i alufolie i flere lag.
- Sæt den i en 160° varm ovn i 1 time, sænk så temperaturen til 140° og fortsæt i 1½ time mere.
- Lad den så hvile, mens du laver glaseringen.
- Kog sukker med 1 dl vand og sirup. Når den er sirupsagtig, tilsættes resten, og det hele koger nogle min. mere.
- Læg stegen i en ren bradepande. Fordel indhold og sirup jævnt over stegen og sæt den i en 200° varm ovn i 20 min., til den glaserer.

Hovedretter
Skinkestang med spinat

Hovedretter
Glaseret skinke med stuvet grønkål