Opskrifter

Slikkepinde

Lørdag, 13. oktober 2012af Redaktion
Hyggelig aktivitet med børnene i ferien - lav søde slikkepinde

Sukkermassen er meget varm og klistret, når den lige er kommet af blusset, og der skal derfor altid være en voksen med, når der laves bolsjer eller slikkepinde.

(10 stk.)

1 dl vand
450 g sukker
125 g glukose
1 tsk. citronsyre
30 dråber æblearoma
½ spsk. solsikkeolie
15 dråber bladgrøn levnedsmiddelfarve
15 dråber rødbede
levnedsmiddelfarve
10 træpinde

TIP

For bedre at kunne håndtere den varme bolsjemasse er det godt med en stofhandske under gummihandsken. En ny og ubrugt havehandske kan sagtens bruges.

Redskaber
1 silikonemåtte
2 store, flade plasticdejskrabere
1 køkkensaks
1 termometer (til mindst 170°)

Kom vand, sukker og glukose i gryden og sæt den på fuld varme med låg. Smør silikonemåtten, dejskraberne og saksen med ganske lidt olie. Tag låget af gryden, når alt sukkeret er smeltet, og sæt termometeret i gryden. Kog sukkermassen, til den er nøjagtigt 162° og hæld den ud på silikonemåtten eller en oliesmurt marmorplade. Tilsæt citronsyre og aroma og ælt bolchemassen igennem med to plasticdejskrabere, brug gummihandsker, da bolchemassen er meget varm. Del massen i to og farv den ene halvdel med den grønne farve og den anden halvdel med rødbedefarven. Del bolchemasserne i mindre stykker og form dem efter fantasien. Sæt en pind i hver og lad dem afkøle på silikonemåtten.

JEG ELSKER DESSERT

Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her

Opskrift: Kristina Marckmann


Ruskvejr og kulde udenfor kalder på hyggeaktiviteter indendøre. Måske var det en idé at lave dit eget guf sammen med børn eller børnebørn?
Vi har samlet en stribe opskrifter på slik, du selv kan lave - se nedenfor...