Pizza med blandede svampe
(4 pers.)
Pizzadej
20 g gær
4 dl vand
1 spsk. olivenolie
1 spsk. salt
600 g pizzamel
Fyld
750 g blandede svampe, f.eks. bøgehatte, kejserhatte, østershatte
3 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 dl hakket timian
4 fed finthakket hvidløg
2 kugler mozzarella
Tilbehør
Grøn salat
Rør gær og vand sammen og tilsæt olie, salt og pizzamel i den mængde, at dejen kan klare det. Ælt dejen godt og lad den hæve mindst 20 min., men gerne en time eller to. Skær svampene i passende stykker og steg dem lidt ad gangen i olie. Drys med salt og peber og skru ned, når de har taget farve, tilsæt hvidløg og timian. Steg i 10 min. Skær mozzarellaen i skiver. Rul dejen ud til fire cirkler. Fordel osten på dejen, kom svampene over og drys med timian og olie. Bag pizzaerne ved 210° i 15-20 min. Server med grøn salat til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Nu er det svampesæson...
Svampemøde
Svampekarry med
ærter
Lammemørbrad med
kantareller
Marinerede kejser-
hatte med friske
hasselnødder
Kantareltærte
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)