(4 pers.)
2 eller 4 (afhængigt af race og størrelse) lammemørbrad
250 g kantareller
3 hakkede skalotter
½ bundt timian
30 g smør
20 g olie
Salt og peber
250 g nybælgede ærter
Gnid lammemørbrad med salt og peber og steg på grillen eller panden ca. 15-20 min. i alt med mange rundvendinger, til den har den grad af gennemstegthed, du ønsker.
Kom smør og olie på en pande og børst kantarellerne godt. Steg dem ved kraftig varme i 5 min. Drys så med løg, salt, peber og timian og skru ned for varmen.
Steg videre, til de begynder at afgive saft. Tilsæt ærter og lad det lige simre i 2 min. Sluk og server til den stegte mørbrad som en superenkel sommerret - evt. med nye kartofler, brød eller bare ingenting, fordi man ikke orker at spise så meget i varmen.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere opskrifter med ærter...
Ærtesuppe med hele
ærter og årgangs-
skinke
Ærtesalat med krab-
ber
Spaghetti med ærter
og courgetter
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)