Bagte rabarber med hyldeblomstfløde
Ingredienser til bagte rabarber
8 rabarberstilke, 500-600 g
1 vaniljestang
200 g sukker
2 spsk. vand
Fremgangsmåde til bagte rabarber
Rens rabarberne og snit dem i 6-8 cm lange stk. Læg dem i et ildfast fad. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukker. Drys blandingen over rabarberne og fugt med vand. Læg folie over fadet og bag rabarberne ved 125° ca. 1 time.
Rabarberne kan holde sig i køleskabet
3-4 dage.
Ingredienser til bagte rabarber med hyldeblomstfløde
(4 pers.)
½ portion bagte rabarber
8-10 italienske mandelkager el. marcipanmakroner
8-10 jordbær
2 dl piskefløde
1-2 spsk. hyldeblomstsaft
Sukker
Pynt
Citronmelisse eller geranium til pynt
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde til bagte rabarber med hyldeblomstfløde
Knus kagerne og læg dem i bunden af 4 portionsglas. Hæld noget af væden fra rabarberne over. Nip jordbærrene og skær dem i tynde skiver. Læg jordbær og rabarber i glassene. Pisk fløden stiv med hyldeblomstsaft og sukker efter smag. Fordel det i glassene og pynt med grønt.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Rabarberkage med kardemommemarengs
Rabarbersaft
Mere med rabarber
Arme riddere med
rabarber og creme
Rabarbermuffins
med chokolade
Rabarberkage med
kardemommemarengs
Rabarber-ingefærpie
Rabarbergrød
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)