![](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/mad/desserter/2012/06/26-rabarbergroed-362.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(Rabarbergrød til 2 pers.)
30 min. + afkøling
Ingredienser til rabarbergrød
500 g rabarber, gerne vinrabarber
½ dl vand
150 g rørsukker
1 stang vanilje
Evt. 1 spsk. nonoxal
40 g mandelsplitter
Tilbehør til rabarbergrød
Fløde eller mælk
Prøv også: Violas rabarbergrød
Fremgangsmåde
Rens rabarberne og skær dem i 5 mm tykke skiver.
Kom rabarberne i en gryde med vand, sukker og den flækkede vaniljestang og lad det koge op.
Læg låg på gryden og lad grøden småsimre ved lav varme i 20 min.
Smag din rabarbergrød til med sukker og tilsæt evt. nonoxal for at neutralisere rabarbersyren.
Kom din rabarbergrød i en serveringsskål, drys med sukker på toppen og stil den til afkøling.
Server din rabarbergrød kold, drysset med mandelsplitter sammen med kold fløde eller mælk.
Opskrift: Kristina Marckmann
Kunne du lide opskriften på rabarbergrød?
Find flere opskrifter her...
Marengstærte med citroncreme og jordbær
Rabarber-is med syltede jordbær
Rødgrød med fløde