Ingefærkrydrede revelsben
(6 pers.)
1½ kg revelsben
20-30 g frisk ingefær
4 spsk. honning
2 fed hakket hvidløg
3 spsk. sojasauce
Saft af 1 grapefrugt
1 tsk. fire krydderier
1 spsk. citronsaft
½ tsk. majsstivelse
Skræl ingefæren og hak eller riv den. Bland ingefær, honning, hvidløg, soja, grapefrugtsaft, fire krydderier, citronsaft og majsstivelse i en gryde og varm op, til det jævner. Afkøl marinaden lidt. Læg kødet i en lille bradepande og pensl det grundigt med marinaden. Trækker køligt nogle timer eller fra morgen til aften. Sæt det nederst i ovnen og steg det ca. 1¼-1½ time ved 160°, til det er gennemstegt. Med de sødlige sager i marinaden skal der nok folie over den sidste halve time. Skær kødet i skiver og server med skyen fra bradepanden.
Sauteret græskar
400 g skrællet græskar
2 dl æblemost
4 blade salvie
20 g smør
½ tsk. salt
Skær græskarret i skiver. Bland de øvrige ting i en bredbundet gryde og bring i kog. Læg skiverne i og lad dem simre møre på ca. 8 min. Server græskarret varmt eller koldt.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere juleretter med gris...
Letsaltet mørbrad
med salat
Rosmarinstegt
flæskesteg
Gule ærter med
flæsk og medister-
pølse
DE FINESTE JULEGODTER
Den smarte julekageform er i silikone, hvis egenskaber gør, at chokoladen, isen etc. nemt falder ud. Formen kan købes for 199 kr. i Familie Journals Shop... (link fjernet)
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)