(8-10 pers.)
25 g gær
6 dl vand
2 spsk. salt
2 spsk. honning
100 durummel
700 g hvedemel
4 spsk. olivenolie
2 spsk. frisk rosmarin
Salt og friskkværnet peber
400 g tomater på stilk
1 stor bradepande, ca. 30 x 40 cm
Bagepapir og husholdningsfilm
Lidt olie til pensling
TIP
I stedet for tomater kan brødet toppes med f.eks. oliven eller ost.
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og honning. Tilsæt de 2 slags mel lidt ad gangen og rør dejen godt sammen. Beklæd en bradepande med bagepapir og pensl bagepapiret med lidt olie. Fordel dejen i bradepanden og lad den hæve på køkkenbordet i 30 min. Tryk igen dejen godt ud i bradepanden, dryp med olivenolie og drys med rosmarin.
Lav små fordybninger i dejen med fingrene og krydr med salt og peber. Dæk bradepanden med et rent viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i 2 timer. Tænd ovnen på 220°. Fordel tomaterne på dejen uden at fjerne stilkene og pres dem forsigtigt ned med fingrene. Bag brødet i ovnen i ca. 25 min. Løft det op af bradepanden og afkøl på en rist.
Bageopskrift: Carsten Kyster
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
DAMP DINE RÅVARER
Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen for 249 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Brød med cherrytomat og rødløg
Spinatbrød
Løgbrød med krydderurter
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)