Rødbedesuppe med honning og krydderurter
(6 pers.)
700 g rødbeder
100 g kartofler
100 g knoldselleri
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 laurbærblad
1 kvist frisk timian
4 stilke persille
½ bdt. dild
1 dåse flåede tomater
1 l grønsagsbouillon
½ dl balsamicoeddike
1 spsk. honning
1 tsk. røget paprika
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
Lidt godt brød
Skræl rødbeder, kartofler og knoldselleri og skær dem i tern. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Steg løg og urter let i olien, uden at det tager farve. Kom rødbeder, kartofler og selleri i og lad det svitse med et par min. under konstant omrøring. Tilsæt flåede tomater, bouillon, balsamicoeddike, honning og røget paprika og lad suppen koge ved svag varme under låg i 30 min. Blend suppen, til den er helt jævn og ensartet, gerne med en stavblender direkte i gryden, smag den til med salt og peber og server med godt brød.
Madopskrift: Marie Melchior
Find flere opskrifter her...
Citronstegte rodfrugter med løg og oliven
Persillesuppe med spicy nødder
Tomatsuppe med peberodscreme
Find masser af skønne supper her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)