Grundopskrift til energibar
(10-12 stk.)
100 g smør
80 g brun farin
1 spsk honning
250 g havregryn
Smelt smør, farin og honning i en gryde ved svag varme. Hæld havregrynene i en skål og rør den smeltede smørblanding i. Tænd ovnen på 180º. Beklæd en lille bradepande (20 x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen i formen. Bag dejen i ovnen i 20-25 min. Afkøl og skær ud i 10-12 passende stykker.
Variation 1
Med chokolade og kokos
1 portion energibar (grundopskrift)
150 g mørk chokolade smeltet over vandbad
1½ dl kokosmel
Smelt chokoladen over vandbad. Dyp energibarerne i chokoladen og drys straks med kokosmel.
Variation 2
Med banan
1 portion energibar
1 moden banan
Mos bananen og rør den i grunddejen, før den bages.
Variation 3
Med nødder og tørret frugt
1 portion energibar
2 spsk. hasselnødder, hakkede
2 spsk. tørrede tranebær
2 spsk. tørrede dadler, hakkede
Rør nødder, tranebær og dadler i grunddejen, før den bages.
Variation 4
Med ingefær og kerner
1 portion energibar
2 tsk. stødt ingefær
2 spsk. græskarkerner
Rør ingefær og græskarkerner i grunddejen, før den bages.
Bageopskrift: Marie Melchior
HOLD MADEN FRISK
Lékués freshbags er ideelle til opbevaring af madvarer. De kan tåle fryseren, microovnen og opvaskemaskinen. En pose koster 149 kr. og kan købes her (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Snackbar med kokos og bær
Myslibarer
Havrecookies
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)