Opskrifter

Burgerboller med speltmel

Torsdag, 27. september 2012Opdateret 26. martsBageopskrift: Kristina Marckmann
Hvis der er brug for at variere rugbrødsmadderne lidt, kan disse burgerboller være et hit i madpakken..
1 t og 50 min
12 stk

Ingredienser til burgerboller

(12 stk. burgerboller)

50 g gær
2½ dl vand
100 g smeltet smør
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
150 g fuldkornsspelt
400 g mel
1 æg
2 spsk. sesam

Fremgangsmåde til burgerboller

  1. Rør gæren ud i vandet og rør smør, sukker salt og fuldkornsspelt i.
  2. Tilsæt melet, ælt dejen godt sammen og lad den hæve i 30 min.
  3. Form dejen til burgerboller og sæt dem på en plade beklædt med bagepapir.
  4. Tryk dine burgerboller let flade og lad dem hæve tildækket i 1 time.
  5. Pensl med æg og drys med sesam eller nigellafrø
  6. Bag bag dine burgerboller ved 225° i 8-12 min.

Find flere opskrifter her...
Fladbrød
Pitabrød
Burger og grovfritter