Søtunge med nye kartofler og smørsovs
Ingredienser til søtunge med nye kartofler og smørsovs
(4 pers.)
4 flåede søtunger el. rødtunger uden ben
Salt og peber
50 g hvedemel
50 g smør
1 lille bdt. persille
100 g usaltet smør
1 citron
800 g nye kartofler
Tilbehør
Hovedsalat med mormordressing og evt. lidt ribs
Fremgangsmåde
Dup fisken tør og drys med salt og peber på begge sider. Kog kartoflerne netop møre, pil dem og hold dem varme. Vend fisken, lige inden stegning, i mel men kun så meget, at det lige dækker, børst resten af. Smelt det saltede smør og skum vallen fra. Kom det klarede smør på en stegepande ved kraftig varme og læg fisken på. Skru ned og steg fisken ca. 4 min. på hver side. Skyl og hak persillen og smelt det usaltede smør. Kom persillen og citronbåde på panden og lad det stege med 2-3 min. Når fisken er fast og lige slipper benet, hvilket afhænger af, hvor tyk den er, og hvilken type, det er, anrettes den hel på varme tallerkener med kartofler og persille-smørsovsen. Mere klassisk bliver det næppe.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Rødfisk med harissa og citroncouscous
Spaghetti med laks
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)