Pandekager med stegte æbler og figner
Opskrift på pandekager med stegte æbler og figner
(8 stk.)
2 æg
2 spsk. sukker
1 dl iskoldt vand
65 g mel
2 dl kold mælk
3 spsk. smeltet smør
Smør til bagning
Fyld
2 æbler
4 friske figner
20 g smør
Revet skal af ½ usprøjtet appelsin
Ahornsirup
Pisk æggene godt med sukker samt det iskolde vand. Tilsæt melet og rør blandingen så jævn som muligt. Pisk lidt efter lidt den kolde mælk i og til sidst det afkølede smør.
Lad dejen hvile 10 min. og bag tynde pandekager i lidt smør. Læg dem i et ildfast fad og hold dem varme i ovnen ved 100°.
Fyld: Skær æblerne i skiver og del fignerne. Smelt smørret på en stegepande og steg frugten, så den får lidt farve. Server pandekagerne med frugten og dryp sirup over.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Pandekager med portvinsmarinerede vindruer
Æblesuppe med søde brødcroutoner
Pandekager med frossen bærcreme