Eclair med creme og chokolade
(20 stk.)
Ca. 30 min. + 40 min. i ovn
Det skal du bruge til eclairs med creme og chokolade
140 g hvedemel
Et nip sukker
1¼ dl mælk
1¼ dl vand
100 g smør
4 æg
Fyld
3 dl mælk
50 g sukker
2 æggeblommer
Kornene af ½ vaniljestang
2 spsk. majsstivelse
3 dl piskefløde
Overtræk
100 g mørk chokolade
25 g smør
Prøv også: Eclairs med blåbærfyld
Begynd med at koge mælk, sukker, æggeblommer, vaniljekorn og stang samt majsstivelse sammen. Sluk for blusset, når det når kogepunktet, og afkøl cremen drysset med et tyndt lag sukker, så det ikke trækker skind. Piskefløden piskes til skum og stilles koldt. Fyldet er todelt med både creme og flødeskum.
Til dejen kommes vand, mælk og smør i en gryde og smeltes forsigtigt sammen. Sluk igen, når det når kogepunktet, og sigt melet i. Pisk herefter, til du har en glat dej. Tilsæt lidt sukker og afkøl til håndvarmt.
Pisk 2 æg sammen og rør dem i lidt ad gangen. Så fortsættes med ét æg og til sidst det sidste æg, hvis det behøves. Dejen arter sig forskelligt hver gang, så man må prøve sig frem, til man har en glat dej, der kan skrives med, men som ikke er alt for fast.
Kom dejen i en tylle og sprøjt den ud på bagepapir i stænger, der "lægges dobbelt". Bag ved 200° i 25 min. og skru så ned til 180° i yderligere ca. 10 min. Først da åbnes ovnen, og man tager en enkelt ud og tjekker. Fyld med creme, flødeskum og overtræk med chokolade.
Som alternativt overtræk kan du smelte 100 g sukker, 2 spsk. sirup, 2 spsk. vand sammen, til det har lys karamelfarve, og så overtrække og drysse med ½ dl mandelflager
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
FLOT RETROSTIL
Flot flaske fra Ib Laursen. Perfekt til hjemmelavet saft af fx. rabarber eller hyldeblomst. Klik her og køb den i shoppen for kun 59 kroner (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Ingas kaffekage
Kanelboller
Bagte vaniljestænger
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)