Eclairs med blåbær
(12 stk.)
Det skal du bruge til eclairs med blåbærfyld
70 g smør
1½ dl vand
90 g mel
2 æg
3 dl mælk
2 æg
4 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
1 tsk. vaniljesukker
200 g blåbær
120 g flormelis
1 spsk. blåbærsaft
Prøv også: Eclairs med kaffeis
Sådan laver du eclairs med blåbærfyld
Smelt smørret i en gryde sammen med vandet, kog op og pisk melet i. Lad opbagningen afkøle lidt og pisk æggene i et ad gangen. Kom dejen i en sprøjtepose med et hul på 1 cm og tryk dejen ud på bagepapir i stykker på 8 cm. Bag kagerne ved 200° i 35 min., til de er gyldne, lav et tværgående snit i kagerne og lad dem afkøle. Varm mælken op til kogepunktet og pisk æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker sammen. Pisk mælken i æggeblandingen og kog langsomt cremen op, mens der piskes. Afkøl cremen, vend blåbærrene i og fyld den i kagerne. Rør flormelis og blåbærsaft sammen og dekorer kagerne.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Chokolade-eclair
Muffins med abrikos og chokolade
Galopgifler med marmelade