Bacon-løg scones
Opskrift på bacon-løg scones
(ca. 25 stk.)
500 g hvedemel
4 tsk. bagepulver
100 g smør
6 skiver bacon
4 forårsløg
1 nip cayennepeber eller paprika
200 g emmentaler
2 æg
2½ dl kærnemælk
Æg til pensling
Tilbehør:
Ost og marmelade
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Muffins i massevis Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)Fremgangsmåde til scones
Sigt mel og bagepulver i en stor skål. Hak smørret ud i melet og smuldr det godt. Skær baconen i små tern og rist dem på en varm og tør pande i 8 min., til fedtet er smeltet fra. Lad dem evt. dryppe af på køkkenrulle.
Rens løgene og skær dem i tynde ringe. Riv osten groft. Bland bacon, løgringe, peber og 150 g af osten. Pisk æggene med mælken og rør det i melblandingen. Rul dejen ud i en 2½ cm tyk plade og udstik små scones. Sæt dem på en plade med bagepapir. Pensl dem med æg og drys det sidste ost på toppen.
Bag sconesene ved 200° i 12-15 min., til de er gyldne og gennembagte. Lad sconesene køle af.
Servér dem, som de er, eller med ost og marmelade.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.