Ribbenssteg med æblemos
(4 pers.)
20 min. + 3 timer i ovnen
1 kg ribbenssteg
2 laurbær
4 nelliker
4 store belle de boskoop-æbler
2 usprøjtede citroner
Frisk peberrod, ca. 2 cm
Tilbehør
Kogte kartofler og brøndkarsesalat
Gnid salt i rillerne på stegen. Pres citronerne og skær citronskallen i mindre stykker. Kom laurbær, nelliker og citronskal i sværen og sæt stegen i ovnen ved 100° i 3 timer. Skræl æblerne, skær halvdelen af dem i mindre stykker. Kog halvdelen af æblerne og citronsaften til mos. Kom resten af æblerne og den revne peberrod i, lad det lige simre til æblerne stadig har lidt bid. Giv stegen 10 min. ved meget høj varme, ca. 225-250°.
Server med kartofler og salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
SMART DAMPBOKS TIL FISKEN
Den smarte dampboks fra SilikomArt er i 100% silkone, hvis egenskaber forhindrer fisken i at hænge ved formen. Boksen kan købes i shoppen (link fjernet)...
Find flere opskrifter her...
Koteletter med rodfrugter
Oksemignon med rodfrugter og romersk pebersauce
Kalvecuvette med orangebagte løg
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)