(Ca. 26 stk.)
800-900 g mel
100 g smør
50 g gær
5 dl mælk
1 æg
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
Fyld
100 g blødt smør
Pynt
Æg til pensling
Græskarkerner
Birkes
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Smuldr mel og smør til en grynet masse, gem lidt af melet til udrulningen. Rør gæren ud i mælken, tilsæt æg, salt og sukker. Rør mælkeblandingen i melet og saml til en glat og smidig dej. Lad den hæve mindst 1 time. Rul dejen ud til ca. 20 x 75 cm, fordel smørret på dejen. Fold dejen i tre på langs, skær ud i ca. 26 stk. og læg dem på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 30-40 min. Pensl dem med sammenpisket æg. Drys kerner og birkes over, bag dem midt i ovnen ved 250° i 7-10 min. Lad dem køle af på en rist.
Bageopskrift: Aase Dotterud
I galleriet nedenfor kan du se masser af kager, som vi kender fra bageren...