Opskrifter

Gravet oksemørbrad med blomkålssalat

Lørdag, 20. december 2008af Redaktion
(8-10 pers.)Ca. 600 g afpudset kalveungkvæg el. oksemørbrad 1½ spsk. fint salt 1½ spsk. sukker1 tsk. mild paprika3 spsk. tør sherry1 spsk. olieBland

(8-10 pers.)

Ca. 600 g afpudset kalveungkvæg el. oksemørbrad
1½ spsk. fint salt
1½ spsk. sukker
1 tsk. mild paprika
3 spsk. tør sherry
1 spsk. olie


Bland salt, sukker og paprika, og gnid kødet med denne blanding. Læg kødet i en plastpose eller et halvdybt fad og dryp det med en blanding af sherry og olie. Læg film over fadet og sæt det i køleskabet 2-3 døgn. Vend kødet nogle gange, når det begynder at safte.

Kryddersauce:
125 g god mayonnaise
1 dl yoghurt (7-10%)
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. honningsennep
1 spsk. kapers
1-2 spsk. tør sherry
Salt og peber

Rør ingredienserne sammen og smag saucen til med salt, peber og evt. mere sennep. Saucen må meget gerne trække nogle timer inden serveringen.

TIP

Mørbraden kan stå i køleskabet et par døgn, hvis der kun er skåret nogle skiver af den, og resten er sat i køleskab med det samme. Evt. rester kan fryses.

Blomkålssalat:
(6 pers.)

1 stort blomkål
2 mellemstore kogte kartofler
75 g smuttede mandler el. afskallede hasselnødder
½ tsk. stødt chili




Marinade:
1 fed knust hvidløg
Saft af 1 lime
1 spsk. æblevineddike
5 spsk. olivenolie
Salt og peber
Et nip sukker efter smag


Skær blomkålen i meget små buketter og blancher dem 2 min. i kogende vand med salt. Hæld buketterne i sigte og skyl dem koldt. Bland mandlerne med chili og rist dem på tør stegepande eller under grill, til de er gyldne. Hak mandlerne groft. Skær kartoflerne i bittesmå tern. Bland blomkål, kartofler og marinade og lad det trække et par timer. Vend mandlerne i lige inden serveringen. Pynt med kørvel eller persille.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere lækkerier til bordet...
Pannacotta med sild
Kalveleverpostej med rødbedesalat