Pierres chokoladetærte
Dej
100 g usaltet smør
200 g hvedemel
60 g kakao
60 g sukker
1-2 ægge-blommer/evt. koldt vand
Fyld
3 æg
100 g sukker
200 g smeltet mørk
chokolade
Lidt vanilje-ekstrakt
Tilbehør
Flødechokodadeis el. blød nougatis
Hak smørret i mel, kakao og sukker. Saml dejen med æggeblommer og læg den koldt i 30 min. Rul den tyndt ud og kom den i en smurt springform eller tærteform med løs bund. Forbag med et snydefyld af tørrede bønner på bagepapir i 10 min. ved 200°. Del æggene i blommer og hvider og pisk blommerne med sukker, til det er luftigt. Smelt chokoladen og fold den i æggeblommerne. Pisk hviderne stive og vend dem i chokolademassen. Det skal ikke være helt luftigt, så du må godt røre lidt rundt. Smag til med lidt vaniljeekstrakt. Kom massen i den forbagte bund og stil koldt 1 time. Bages ved 200° i 20 min., til den er næsten bagt, og serveres enten lun eller afkøles med lys chokoladeis til. Man kan også give lidt frugtsalat til, f.eks. mango og mosede frosne hindbær.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv mere med chokolade...
Dobbeltchokomousse med chili
Dobbelt chokoladekage
Klistret chokoladekage med kirsebær
Blødende hjerte med vaniljeis