Opskrifter

Blommepie med mandeldej

Lørdag, 17. august 2013af Redaktionen
Du kan sagtens bruge frosne, optøede blommer, men hæld lidt af optøningsvæden fra, inden frugten kommes i fadet

Ingredienser til blommepie med mandeldej

(4 pers.)

Dej
50 g mandler
100 g mel
50 g smør
1 spsk. sukker
1 æggeblomme

Fyld
500 g blommer
50-75 g sukker
50 g makroner
1 tsk. majsstivelse
2 spsk. perlesukker

Fremgangsmåde til blommepie

Dej: Skold og smut mandlerne og hak dem fint. Bland mel og mandler i en skål og smuldr smørret i. Tilsæt sukker og ægblommen og saml dejen uden at ælte den, dejen skal være løs. Læg den køligt en times tid.

Udsten blommerne og halvér dem, hvis de er store. Knus makonerne og læg dem nederst i en smurt tærteform. Bland blommerne med sukker og majsstivelse og læg dem over makronerne.

Smuldr dejen over blommerne og drys perlesukker på. Bag pien 25-30 min. ved 200° på midterste ovnrille.

Servér pien lun eller kold med flødeskum.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Citronkage med sesamfrø
Marcipantærte

Se de skønneste dessert-tærter i galleriet herunder

Skønne desserttærter