Blommepie med mandeldej
Ingredienser til blommepie med mandeldej
(4 pers.)
Dej
50 g mandler
100 g mel
50 g smør
1 spsk. sukker
1 æggeblomme
Fyld
500 g blommer
50-75 g sukker
50 g makroner
1 tsk. majsstivelse
2 spsk. perlesukker
Fremgangsmåde til blommepie
Dej: Skold og smut mandlerne og hak dem fint. Bland mel og mandler i en skål og smuldr smørret i. Tilsæt sukker og ægblommen og saml dejen uden at ælte den, dejen skal være løs. Læg den køligt en times tid.
Udsten blommerne og halvér dem, hvis de er store. Knus makonerne og læg dem nederst i en smurt tærteform. Bland blommerne med sukker og majsstivelse og læg dem over makronerne.
Smuldr dejen over blommerne og drys perlesukker på. Bag pien 25-30 min. ved 200° på midterste ovnrille.
Servér pien lun eller kold med flødeskum.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Citronkage med sesamfrø
Marcipantærte
Se de skønneste dessert-tærter i galleriet herunder