Marcipantærte
4 æggehvider
120 g sukker
200 g marcipan
½ dl mælk
50 g hakket mørk chokolade
Råcreme
2 blade husblas
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
2 dl piskefløde
1 spsk. portvin eller sherry (kan udelades)
Pynt
Frugt og bær efter smag
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Pisk hviderne stive med sukkeret og rør marcipanen med mælken. Vend forsigtigt marcipanblandingen med æggehviderne, kom det i en smurt tærteform og bag den i 30 min. ved 150°. Fordel chokoladen over den varme bund, lad det smelte og smør chokolade ud over hele bunden. Læg husblassen i blød, pisk æggeblommer og sukker luftigt. Pisk fløden til skum og smelt husblassen. Rør husblassen i æggesnapsen sammen med portvinen og vend flødeskummet i. Fordel cremen over tærten og stil den koldt, til den begynder at stivne. Pynt med frugt og bær.
Bageopskrift: Bodil Andersen
Find flere opskrifter her...
Smuldretærter
Mandelkage med sommerbær
Æble-blommepie med hyldeblomstskum
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)