Camillas hjemmebagte tomater
1 kg tomater
1 laurbærblad (gerne grønt og frisk)
2 fed hvidløg
½ chili
1 spsk. salt
¼ tsk. sort peber
1 lille kvist rosmarin
1 lille kvist timian
¼ bdt. rosmarin
¾ dl olivenolie
1 spsk. vineddike
Skær tomaterne i halve eller kvarte efter størrelse, små tomater må gerne være hele. Læg dem tæt i et sylteglas med tilhørende låg sammen med hvidløg, chili, salt og krydderurter. Hæld olie og eddike over. Skru låget næsten på, men ikke helt, dampen skal kunne slippe ud. Stil glasset i en bradepande med vand. Tænd ovnen på 120-130°, og sæt bradepanden ind ca. 1½ time, til indholdet småbobler. Tag glassene ud og skru låget på, mens glassene er varme. Lad det køle langsomt af i den slukkede ovn. Opbevar tomaterne køligt. Spis dem som tilbehør, i salater og i gryderetter.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen