Ingredienser til ande croquetter
(2 pers.)
200 g andekød pillet af ryg og vingerne
1 spsk. andefedt
½ spsk. groft salt
1 skalotteløg
1 æggehvide
Friskkværnet peber
2 tsk. kapers
1 tyk skive daggammelt hvedebrød
1 dl fløde eller mælk
Æg til panering
Rasp
Solsikkeolie eller andefedt til friturestegning
Tilbehør
10 blade frisésalat
4 stilke bladselleri
4 radiser
½ dl fine ærter
2 spsk. syltede perleløg
4 cornichoner
Dressing
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
1 spsk. vineddike
1 tsk. dijonsennep
Fremgangsmåde til ande croquetter
Pil og hak løget fint. Rør det sammen med strimlet andekød, fedt og salt. Lad det trække koldt i 10 min. Skær skorpen af brødet og udblød det i mælk eller fløde. Bland farsen med æggehviden, peber og lidt kapers samt det udblødte brød. Form små boller, vend dem i sammenpisket æg og dernæst i rasp. Frituresteg dem i en gryde, olien eller andefedtet skal være så varm, at den kan brune en cm brød på 1 min. Hav altid låg i nærheden og sluk for emhætten, da olie er selvantændelig. Steg dem, til de er gyldne. Skyl og pluk salaterne, rens og høvl sellerien, rens og hak radiserne og bland ingredienserne til salaten i en skål. Rør dressingen sammen og hæld den over salaten.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Sprød kålsalat med lune andelår
Hot indisk kylling med kikærter
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)