Grete Grummes fisketimbale
Ingredienser til Grete Grummes fisketimbale
(4-5 pers.)
600 g færdig fiskefars
2 æg
½-1 dl piskefløde
Muskatnød
Salt og peber
Fyld
30 g smør
3 spsk. mel
1½-2 dl aspargeslage
½ dl hvidvin
1 dåse aspargessnitter med hoveder (450 g)
1 dl piskefløde
Rasp
Smørklatter
Fremgangsmåde
Rør fiskefarsen op med æggeblommerne, muskatnød, salt, peber og piskefløde, den skal være lidt lind. Pisk hviderne stive og vend dem i.
Fyld: Hæld væden fra aspargesene. Smelt smørret i en gryde og drys melet i. Spæd med aspargeslage, hvidvin og fløde og kog stuvningen igennem. Tilsæt asparges og smag til med salt og peber. Smør et gratinfad godt og drys med lidt rasp. Læg halvdelen af fiskefarsen nederst, stuvningen i midten og resten af fiskefarsen over som låg. Drys med lidt rasp og læg nogle smørklatter på. Bag den midt i ovnen ved 180° i 45 min. Servér med kartofler, dild og asparges.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Muslinger i skjul
Thailandsk laks
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)