Fisk med grønsager
(4 pers.)
4 stykker brosme eller torsk
4 små violetartiskokker (alternativ fra glas, så skal de bare i til sidst)
2 courgetter
4 gulerødder
6 forårsløg
8 kviste timian
2 usprøjtede citroner
1 spsk. groft havsalt i flager
3 dl fiskebouillon
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Evt. 1 nip groft, italiensk chilipulver
Tilbehør
Krydderurtekartoffelmos
Rens grønsagerne, skræl artiskokker og gulerødder. Skær courgetter i skiver, gulerødder i stave, artiskokker i skiver, forårsløg i stykker på ca. 1 cm. Bring suppe, hvidløg, olie, timian og salt i kog. Læg de rå artiskokker i og kog i 10 min. Dernæst tilsættes citroner i skiver, som koges med i 5 min., før der tilsættes gulerødder i 2 min, så courgetter i 1 min, så forårsløg i 30 sek. Sluk. Fisken lægges i vandet, og det hele trækker i 10 min. Serveres lunt med krydderurtekartoffelmos.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
KØB CITRONER DER HOLDER
De citronformede skåle, lavet af keramiker Hanne Bertelsen, kan købes til hhv. 135 kr. og 330 kr. i Familie Journals shop - se her (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kylling med grapefrugtsalat
Limemarineret skinkesnitsel
Flerfarvet citrussalat med mynte
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)