Røde rejer med citrongræs og ris
(2 pers.)
25 min.
350 g tigerrejer
3 dl ris
1 hakket skalotteløg
1 spsk. olie
2 spsk. snittet citrongræs
1 hakket chili
2 fed hakkede hvidløg
300 g blommetomater
2 snackpebre i strimler
1 spsk. limesaft
2 spsk. syrnet fløde
Salt og peber
Pil skallen af rejerne, men lad halespidsen sidde på og fjern den sorte streng. Kog risene i 4½ dl vand i 15 min. Svits løgene i olien, tilsæt citrongræs, chili og hvidløg og lad det svitse med i 2 min.
Tilsæt tomater i mindre stykker og lad retten småsimre i 5 min. Tilsæt snackpebre og rejer og giv lad den simre yderligere 2 min. skru ned for varmen og rør limesaft og syrnet fløde i. Smag til med salt og peber og servér straks.
Madopskrift: Kristina Marckmann
FINE PORCELÆNSKRUS
Søde, røde porcelænskrus fra Falby med hvide prikker. Krusene kan købes for 25 kr. pr. stk. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Torskesalat med rejer
Cajunrejer
Fiskespid med bagt spidskål
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)